Søk i denne bloggen

søndag 27. desember 2015

Loppis er poppis
"Huset ved skogkanten" er et ekte "loppehus" både innendørs og utendørs popper det opp stadig nye loppeskatter. Vi kommer stadig over en bruktbutikk eller en rubrikk annonse på Finn med fristende godbiter og jammen blir vi revet med.
Vi har akkurat arvet en gammel spisestue bestående av bord, stoler og skjenk. Møblene har blitt plassert der de har passet. De brune stolene var svært slitte og vi hadde ikke behov for de innendørs. De ble derimot vanvittige tøffe til det hjemmesnekra bordet på terrassen.
Stolene står under tak, men i dag kom snøføyka og laget vintermiljø. 
Et gammelt trau ble funnet på en gammel låve. Her kan man endre dekorasjoner etter årstidene.
Kurvstolene ble gitt bort på "gratis" på Finn, bordplaten er ei gammel dør jeg har fått og bordet stammer fra et loppemarked. En hyggelig plass i skogkanten.Her er skjenken som hørte til spisestuen. Alltid vanskelig avgjørelse å ta om det skal males eller ei, men oftest er det malingsspannet og kosten som går av med seieren.
Før, under og etter bilder


For seint å snu.........
Denne Biedermeyer sofaen som står i hallen kom jeg over i en bruktbutikk og det ble "kjærlighet ved første blikk!" Så var det bare å forhandle fram en akseptabel pris og legge en slagplan for hjemmetransport.
Det er enkelt å handle, men det krever en strategisk plan for transport. Erfaringer har lært meg at "alt går i en Honda" så tut og kjør.
Det antikke bordet fant jeg på "gis bort" på Finn. Jeg ønsket å plassere det i hallen hvor jeg vil ha det lyst og luftig. Etter noen runder med "tro og tvil" ble det lyst, noe jeg ikke har angret på.
Noen dager er helt klart bedre enn andre, som da jeg fikk denne flotte barnevogna. Antikk og staselig uten særlig slitasje bortsett fra den som er sjarmerende. I jula har hele nissefamilie laget av min strikkeglade mamma fått plass i den.
Hjemmet vårt har et preg av at "loppis er poppis", gamle møbler tilfører boligen både sjel, personlighet og sjarm. 

Så mens vintermørket senker seg over "huset i skogkanten" koser jeg meg med å planlegge oppussing av neste bruktkupp.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

DIY HAGEPROSJEKT

Høsten er en deilig årstid som byr på vakre farger og vær med mange nyanser. I skogkanten kan vi plukke både blåbær og tyttebær fra...