Søk i denne bloggen

mandag 16. mars 2015

Sigdal kjøkken i klassisk stil
Huset vårt ble bygget for 8 år siden, Vi ønsket en klassisk og tidløst stil og valget falt på Herregårdskjøkken fra Sigdal.
Kjøkkenet er husets samlingspunkt og det er praktisk innredet med mye skapplass og benkeplass. Her tilberedes alt fra hverdagsmat til festmat. Lekser blir gjort ved spisebordet og kjøkkenet er en sosial sone for store og små.
Da vi bygget huset for 8 år siden var det trendy med terrakotta fargede fliser. Vi hadde beige fiser med terrakotta farget dekor. 
Nå var vi klare for forandring og dekoren ble hugget ut og erstattet med Ulvfen fliser. Det ble satt på en pyntelist rundt for å lage en "myk overgang" til de gamle flisene.
Jeg fant dette symaskinsbordet på loppemarked. Det har fått noen strøk maling, veggord er med på å gi møbelet "personlighet"
Denne lille hylla var et loppekjøp som jeg var veldig fornøyd med. Med maling og nye knotter ble den "god som ny". Små boller fra "Mille Moi" og "Frk Erle" gir fine kontraster til den lyse fargen.
Rommet er praktisk utstyrt, store skuffer gir god plass til oppbevaring.
Vi var så heldige å arve denne flotte Gustavianske spisestuen, den passet godt inn i både stilen og fargen på kjøkkenet.
Kitchen Aid hadde stått lenge på ønskelista, jeg er veldig fornøyd med kjøkkenmaskinen. Den er stadig i bruk, kokeboka "Manuellas hjemmebakst" er en spennende kokebok å utforske.
Bolledeigen står klar til utbaking, det smaker alltid like godt med fersk bakverk. Praktiske krukker står på benken til oppbevaring av te, kaffe, sukker og mel. 
Kontrastfargen på pynt og tilbehør går i blåtoner, en vårlig farge som gir farge og kontrast.


Den gamle vekten er også et av min bruktfunn på loppemarked. Våren er loppemarkedstid, da er det muligheter for å gjøre nye loppekjøp.  

Det er alltid like spennende og speide etter nye "skatter". Nå går det mot vår og jeg er klar for å reise på "tokt"
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

DIY HAGEPROSJEKT

Høsten er en deilig årstid som byr på vakre farger og vær med mange nyanser. I skogkanten kan vi plukke både blåbær og tyttebær fra...